Τον τελευταίο καιρό είχα μια ιδέα "αναίμακτης" προώθησης του προγράμματος Subtitle Edit. Δηλαδή μία φορητή έκδοση του προγράμματος ώστε να μπορούν οι φίλοι υποτιτλιστές ή και απλά χρονιστές - διορθωτές να δοκιμάσουν το πρόγραμμα με όλες τις σωστές ρυθμίσεις των επαγγελματιών του χώρου. Και το πήγα και ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας σας μαζί:
1)Την βιβλιοθήκη mpv-1.dll η οποία είναι μία υπερπλήρης έκδοση, με όλους τους αποκωδικοποιητές βίντεο που μπορείτε να ζητήσετε.
2)Το επιπρόσθετο λεξικό μου, που αποτελείται από 1500+ ορθογραφημένες λέξεις που δεν υπάρχουν σε ηλεκτρονικά λεξικά, το οποίο είναι καρπός σχεδόν τεσσάρων χρόνων ορθογράφησης και προσθήκης λέξεων στο πρόγραμμα.
3)Το πρόγραμμα mpv με τις δικές μου ρυθμίσεις απεικόνισης υποτίτλων, που εκτός από καλαίσθητες (κατά την άποψη μου) είναι και χρήσιμες
στο να προδίδουν αν υστερεί ο υπότιτλος μας σε επαγγελματισμό.
Στα αρχεία 7z που σας παραδίδω, μην ξεχάσετε να διαβάσετε τα κείμενα READ.TXT αφού τα έχετε αποσυμπιέσει.
Μια εικόνα χίλιες λέξεις λέει ο λαός μας, και ως εκ τούτου εναποθέτω εικόνες των ρυθμίσεων μου στον mpv player:
Κανονική (προεπιλεγμένη) προβολή υποτίτλων από το πρόγραμμα:
- normal.jpg (47.37 KiB) Viewed 81886 times
Προβολή με τις δικές μου ρυθμίσεις και γραμματοσειρά Storopia:
- storopia.jpg (45.66 KiB) Viewed 81886 times
Προβολή με τις δικές μου ρυθμίσεις και γραμματοσειρά Fira Sans Compressed:
- fira.jpg (46.74 KiB) Viewed 81886 times
Το φορητό πρόγραμμα Subtitle Edit:
https://mega.nz/#!SQZ1TS5Z!1tAI_kM-8EFu ... kU6ZhRuLsA
Ο αναπαραγωγέας mpv με ένα πρόγραμμα διευκόλυνσης για εντελώς αρχάριους:
https://mega.nz/#!bERVXKJD!lHH-MIWM9eyH ... xIIppe_JLc
Ελπίζω να καταφέρω να σας πείσω για την χρήση του Subtitle Edit.
Αν μπείτε στον κόπο να δείτε τα αρχεία που προτείνω, και έχετε οποιαδήποτε απορία που να αφορά οτιδήποτε σε σχέση με αυτά,
εδώ θα είμαι να σας απαντήσω/διευκρινίσω/διευκολύνω/βοηθήσω αν μπορώ.
Σημείωση: Τον υπότιτλο για την ταινία που φαίνεται στις εικόνες θα σας τον παραδώσω σε σύντομο χρονικό διάστημα,
καθώς αυτή την στιγμή που γράφω εδώ, βρίσκεται περίπου στο 70% της ολοκλήρωσης του.