Thu Apr 10, 2025 9:37 pm
Arkadaşlar merhaba,
Sizlere özellikle makine çevirileri konusunda görüşünüzü sormuştum. Sordum çünkü yönetimin bu hususta tavrı pek net değil. Nitekim çeviriyi makine çevirisi olarak işaretleyip yayınlamak da halen mümkün. Öte yandan zaman zaman silinmesi salık verilmiş. Kısacası bu hususta karar tamamen inisiyatif sahibine bırakılmış.
Sizlerden ses çıkmayınca ben şöyle bir tutum aldım. Şayet halihazırda düzgün bir çeviri mevcut değilse, çeviriye dokunmamak aksi halde silmek. Özellikle dizileri makine çevirisi ile bile olsa bir an önce izlemek yönünde baskın bir eğilim olduğunu düşünüyorum.
“Bad” olarak işaretlenmiş çevirileri elimden geldiğince inceleyip gerekirse siliyorum. Puanlamaları kale almıyorum çünkü kişisel tecrübelerimle de sabit ki çok başka ve hatta anlaşılmaz kimi nedenlerle bile düşük puan verilebiliyor. Profil sayfamda süregelen münakaşa da bunun bir kanıtı.
Çok bölümlü dizileri yüklerken yükleme aşamasında sezon ve bölüm değerlerine dikkat etmenizi rica ediyorum. Aksi halde onları düzeltmek zorunda kalıyorum ve bu bir hayli zahmetli bir süreç.
Herkese ve özellikle beni tebrik eden arkadaşlara tekrar teşekkür eder, keyifli seyirler dilerim.