Forum rules
Under no circumstances is spamming or advertising of any kind allowed. Do not post any abusive, obscene, vulgar, slanderous, hateful, threatening, sexually-orientated or any other material that may violate others security. Profanity or any kind of insolent behavior to other members (regardless of rank) will not be tolerated. Remember, what you don’t find offensive can be offensive to other members. Please treat each other with the kind of reverence you’d expect from other members.
Failure to comply with any of the above will result in users being banned without notice. If any further details are needed, contact: “The team” using the link at the bottom of the forum page. Thank you.
nutuzar
Subtitles Admin

Re: Türkçe Yardım ve Dayanışma...

Thu Mar 20, 2025 8:54 pm

Sırada:

1. The Girls (1968)
2. Merrily We Go To Hell (1932)
3. Jo Jo Dancer Your Life Is Calling (1986)
4. Drylongso (1998)
5. Claudine (1974)

swardoff

Sat Mar 22, 2025 8:27 am

Sırada:

1. The Girls (1968)
2. Merrily We Go To Hell (1932)
3. Jo Jo Dancer Your Life Is Calling (1986)
4. Drylongso (1998)
5. Claudine (1974)
Kıyıda köşede kalan filmler için vakit ayırıp uğraştığınız için çok teşekkürler.

nutuzar
Subtitles Admin

Mon Mar 24, 2025 10:19 pm

Nezaket gösterip bana teşekkür eden herkese bilmukabele teşekkür ederim.

Sıradaki beş film:

1. Fearless Hyena 2 (1983)
2. Cooley High (1975)
3. Dim Sum A Little Bit Of Heart (1985)
4. Prisioneros De La Tierra (1939)
5. Love Jones (1997)

nutuzar
Subtitles Admin

Thu Mar 27, 2025 1:29 pm

Sıradaki beş film:

1. Choose Me (1984)
2. Hollywood Shuffle (1987)
3. Not a Pretty Picture (1976)
4. Saint Omer (2022)
5. Watermelon Man (1970)

Bu beş filmin ardından, birkaç müzikal, kısa filmler ve belgeseller dışında Criterion Ana Listesini tamamlamış olacağım. Bir ara onları da yapar mıyım bilmiyorum. Bir süre ara verdikten sonra Eclipse listesinden çevrilmemiş filmlerle devam edeceğim.

nutuzar
Subtitles Admin

Wed Apr 09, 2025 8:40 pm

Arkadaşlar merhaba,

OS yönetimi Türkçe Bölümü ve sorunları için yardımcı olabileceğimi teklif ettiğimde bana güvenerek bunu kabul etti.

Bu konuda sizlerin de yardımını talep edeceğim. Alt yazılarla ilgili olarak gözünüze çarpan sorunları burada tartışabilirsek sevinirim. Kopya, makine çevirileri gibi hususlarda dosya silme gibi geri dönüşü olmayan kararları tek başıma almak taraftarı değilim.

Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

babaerenler

Thu Apr 10, 2025 3:45 pm

Öncelikle çiçeği burnunda adminliğinizi tebrik ederim. Özellikle dünya sinemasının farklı örneklerini türkçeleştirip sinema dağarcığımıza kattığınız için de çok teşekkürler. Emeğiniz çok kıymetli. Eksik olmayın..

nutuzar
Subtitles Admin

Thu Apr 10, 2025 9:37 pm

Arkadaşlar merhaba,

Sizlere özellikle makine çevirileri konusunda görüşünüzü sormuştum. Sordum çünkü yönetimin bu hususta tavrı pek net değil. Nitekim çeviriyi makine çevirisi olarak işaretleyip yayınlamak da halen mümkün. Öte yandan zaman zaman silinmesi salık verilmiş. Kısacası bu hususta karar tamamen inisiyatif sahibine bırakılmış.

Sizlerden ses çıkmayınca ben şöyle bir tutum aldım. Şayet halihazırda düzgün bir çeviri mevcut değilse, çeviriye dokunmamak aksi halde silmek. Özellikle dizileri makine çevirisi ile bile olsa bir an önce izlemek yönünde baskın bir eğilim olduğunu düşünüyorum.

“Bad” olarak işaretlenmiş çevirileri elimden geldiğince inceleyip gerekirse siliyorum. Puanlamaları kale almıyorum çünkü kişisel tecrübelerimle de sabit ki çok başka ve hatta anlaşılmaz kimi nedenlerle bile düşük puan verilebiliyor. Profil sayfamda süregelen münakaşa da bunun bir kanıtı.

Çok bölümlü dizileri yüklerken yükleme aşamasında sezon ve bölüm değerlerine dikkat etmenizi rica ediyorum. Aksi halde onları düzeltmek zorunda kalıyorum ve bu bir hayli zahmetli bir süreç.

Herkese ve özellikle beni tebrik eden arkadaşlara tekrar teşekkür eder, keyifli seyirler dilerim.

dpka

Fri Apr 11, 2025 3:23 pm

Üstadım adminliğiniz hayırlı olsun.

Kişisel olarak makine çevirisine karşıyım. İngilizce altyazıyla izlerim makine çevirisi ile izlemem. Ancak tam olarak bahsettiğiniz üzere altyazı kalitesini umursamayan büyük bir kesim var. İşiniz zor vesselam.

Makine çevirisi olup bunu belirtenlere sözüm yok ama bunu gizleyip kendi çevirmiş gibi yükleyenlere ifrit oluyorum. O zatlar anında banlanmalı.

nutuzar
Subtitles Admin

Sun Apr 20, 2025 1:44 pm

Arkadaşlar merhaba,

Yüklenmiş makine çevirilerinden "Bad" olarak işaretlenmiş olanların tamamını inceleyerek temizledim.
Ancak sistemde 300k’dan fazla Türkçe alt yazı mevcut. Elbette bu konuda bir araştırmaya girişilemez. Bu yüzden sizler:

Makine çevirisi olmayan alternatifi mevcut alt yazılara ve apaçık yanlış olan yüklemelere denk geldikçe bana raporlarsanız minnettar olurum.

Bunu iki şekilde yapabilirsiniz. “Hatalı Film Raporlayın” seçeneğini kullanarak ya da filmi Bad olarak işaretleyerek. Her iki durumda da alt yazı direkt önüme düşüyor ve hızlıca inceleyip müdahale edebiliyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

nutuzar
Subtitles Admin

Mon Apr 28, 2025 1:38 pm

Raporları buradan yanıtlamak, profil sayfalarını doldurmaktan daha verimli olacak.

Locked (2025) filmi ile ilgili raporda HD ve Kare hızı düzeltmeleri zaten yapılmıştı.
Çeviriyi hızlıca inceledim ve makine çevirisi olduğu yönündeki kanaati paylaşmıyorum.

Return to “General talk in other languages”