Forum rules
Under no circumstances is spamming or advertising of any kind allowed. Do not post any abusive, obscene, vulgar, slanderous, hateful, threatening, sexually-orientated or any other material that may violate others security. Profanity or any kind of insolent behavior to other members (regardless of rank) will not be tolerated. Remember, what you don’t find offensive can be offensive to other members. Please treat each other with the kind of reverence you’d expect from other members.
Failure to comply with any of the above will result in users being banned without notice. If any further details are needed, contact: “The team” using the link at the bottom of the forum page. Thank you.
messi123
Posts: 3
Joined: Fri Mar 08, 2019 11:44 am

The working principle of translating a movie.

Sat Mar 09, 2019 11:24 am

Đền Mariamman Hindu Sài Gòn, tp Hồ Chí Minh.

Đền Hindu Mariamman là một ngôi đền Hindu linh thiêng dành riêng cho nữ thần của cơn mưa Mariamman xông. Ngôi đền này được xây dựng vào cuối thế kỷ 19 bởi các thương nhân đến từ Ấn Độ và được bảo tồn tốt. Hiện tp Hồ Chí MInh có nhiều địa điểm thăm quan hấp dẫn. Công ty Du Lịch Việt đã triển khai nhiều tuyến thăm quan Hồ Chí Minh phục vụ cho khách hàng.

Đây là vị thần của Mùa màng bội thu, đất đai màu mỡ như trong tín ngưỡng phồn thực. Người ta đến cầu khấn thần vạn sự như ý trong đó cầu cả việc sinh con, hỏi vợ hay lấy chồng. Thần được thờ tự cả ở nhiều nơi khác ngoài Ấn Độ, nổi tiếng nhất phải kể đến Singapore. Ở Việt Nam cũng có đền thờ thần ở Quận I, Thành phố Hồ Chí Minh.

1. Thông Tin Khu Đền Mariamma Hindu.

Khu phức hợp này là ngôi đền Hindu duy nhất ở Sài Gòn và được cho là có sức mạnh kỳ diệu mang lại may mắn và sự giàu có cho du khách du lịch tại Việt Nam.

Bức tường bên ngoài của Đền có một bộ sưu tập các bức tượng thú vị của các vị thần và nữ thần khác nhau như Mariamman, Vishnu, Brahma và Ganesha. Sảnh chính của khu phức hợp (The Rajagopuram) cao mười hai mét và bên trong bạn tìm thấy một bức tượng Mariamman được bảo trì tốt bên cạnh những người bảo vệ của cô ‘Maduraiveeran và Pechiamman đấm.

Nếu bạn muốn vào Đền thờ Mariamman hơn đừng quên mang giày và mặc quần áo phù hợp. Để ủng hộ nữ thần mưa, bạn cũng có thể thực hiện một số dịch vụ như cây thốt nốt, hoa nhài, hoa huệ và hoa lay ơn. Những thứ này có thể được mua ở phía trước lối vào. Ở gần khu đền này bạn cũng có thể tìm thấy chợ Bến Thành. Lối vào đền là miễn phí và có thể được truy cập từ 07:00 - 19:00.

Giờ mở cửa: Hàng ngày 07:00 - 19:00 Địa điểm: 45 Trường Đinh, Bến Thành, Quận 1, Thành phố Hồ Chí Minh
Sau chuyến thăm quan tp Hồ Chí Minh, du khách có thể lựa chọn khởi hành thăm quan một số địa điểm du lịch khác, bạn có thể tham khảo tại website trên.
Last edited by messi123 on Mon Jun 17, 2019 11:59 am, edited 1 time in total.
.

Lander
Posts: 7
Joined: Mon Jan 22, 2018 3:04 pm

Re: The working principle of translating a movie.

Sun Mar 10, 2019 11:41 am

Me, Myself and I

sickber
Posts: 1
Joined: Sun Mar 10, 2019 7:41 pm

Re: The working principle of translating a movie.

Tue Mar 12, 2019 1:35 am

I first look for a movie that has some demand.
Then i download the movie and look for a English subtitle and translate it to Dutch.
First i look if it's in sync, if not, i re-sync it using Subtitle Edit.
When i'm done translating, i use a spell checker, once i have completed that,
i watch the movie to see if i missed anything such as a message being shown, that needs to be added and translated,
but i also check for grammar mistakes and such.
Once i'm done watching the movie, i run my spell checker for the last time and then release it.
And i do all of this myself, a usually last between 10-20 hours, but it depends on how long they are.
I don't do a lot of shows, but one i am doing right now is 20 minutes long, which is roughly 4-5 hours, around 400-500 rules that needs to be translated. While movies have 700-2100 rules. 100 rules usually takes me 60 to 90 minutes.
Hope i gave you enough information, have a nice day!

Return to “General talk”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests