User avatar
SmallBrother
Site Admin
Posts: 3322
Joined: Sun Mar 04, 2012 12:59 pm
Location: Somewhere on this globe

De ondertitel loopt niet synchroon

Thu Aug 02, 2018 2:23 pm

De ondertitel loopt totaal niet synchroon met de film/aflevering. Is deze ondertitel niet goed, of doe ik iets verkeerd?

Dat kan allebei :)

Natuurlijk kan de maker/uploader van de ondertitel een fout hebben gemaakt. Maar het is belangrijk om te weten dat niet elke videoversie hetzelfde is. Soms heb je verschillende 'cuts' (Theatrical cut, Directors cut), of een andere framerate, wel/geen intro, wel/geen 'wat voorafging', weggeknipte reclameblokken, etc. Bovendien is ook niet elke HDTV-versie hetzelfde en ook niet elke WEB-DL, BluRay of DVDRip.

Daarom vragen we aan de uploaders om een release te vermelden waarmee de betreffende ondertitel is gesynchroniseerd en deze exact en volledig te vermelden. Die komt dan te staan naast het i-icoontje:

Image

Soms is dezelfde ondertitel zonder aanpassingen ook meteen passend voor andere videoversies, de uploader weet dit en vermeldt die versies er dan bij:

Image

Onthoud dat alleen deze door de uploader vermelde release (en eventueel extra vermelde releases) passend is/zijn.
In dit geval dus alleen
•  The.Insult.2017.PROPER.BDRip.x264-VoMiT
en de extra vermelde namen
•  The.Insult.2017.1080p.BRRip.x264.AC3.HORiZON-ArtSubs
•  The.Insult.2017.720p.BluRay.x264-CiNEFiLE
•  The.Insult.2017.PROPER.720p.BluRay.x264-SADPANDA

Wil je een passende video, kies dan een van de vermelde versies.

Andere versies KUNNEN passend zijn, maar misschien ook niet. Verwar ook niet met de onderstreepte filmnamen in blauwe tekst, dit zijn filmnamen/hashcodes die via API-gebruik automatisch zijn toegevoegd en daarbij gaat weleens wat mis. Deze filmnamen zijn dus NIET door de uploader toegevoegd:

Image

Als, zoals in het voorbeeld hierboven, dergelijke hashcodes/filmnamen aan de ondertitel zijn toegevoegd, kun je deze passende ondertitel ook vinden door je videobestand simpelweg in het zoekveld te slepen:

Image

Bottom-line: Neem je een videoversie die niet vermeld staat en die past niet, dan ligt dat dus waarschijnlijk niet aan de ondertitel, maar aan de combinatie ondertitel-video.

Return to “FAQ”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests