Forum rules
Onder geen enkele voorwaarde is spammen, reclame of adverteren in welke vorm dan ook toegestaan. Plaats geen kwetsende, obscene, vulgaire, lasterlijke, haatdragende, bedreigende, seksueel-georiënteerde teksten, of ander materiaal dat anderen kan schaden. Vloeken, beledigen of enige andere vorm van brutaal gedrag naar andere leden (ongeacht rang) wordt niet getolereerd. Vergeet niet dat wat niet beledigend voor jou is, dat mogelijk wel is voor anderen. Behandel elkaar met het eerbied en respect dat je ook graag ontvangt van een ander. Het niet naleven van het voorgaande kan resulteren in het blokkeren van de betreffende gebruiker, eventueel zonder voorafgaande kennisgeving. Neem voor meer informatie contact op met "Het team", met behulp van de link onderaan de forumpagina. Bedankt.
Brown-Eyes
Posts: 22
Joined: Wed Mar 06, 2019 1:04 pm

Eigenaardige fout in dit serie-overzicht

Fri Feb 19, 2021 6:52 pm

https://www.opensubtitles.org/en/ssearc ... ovie-46729

Je ziet hier dat S02E02 en S02E03 geen ondertitels hebben, als je echter zoekt met de bijbehorende IMDB-nummers ervan
https://www.imdb.com/title/tt1577144/ (episode 2) 1577144
https://www.imdb.com/title/tt1577145/ (episode 3) 1577145
dan krijg je wel die ondertitels te zien. Het lijkt erop dat er twee fouten zitten in het overzicht van de serie voor deze twee afleveringen.

Ik weet eigenlijk niet of er een apart draadje is om dit soort fouten te melden.

User avatar
SmallBrother
Site Admin
Posts: 3270
Joined: Sun Mar 04, 2012 12:59 pm
Location: Somewhere on this globe

Re: Eigenaardige fout in dit serie-overzicht

Mon Feb 22, 2021 11:37 pm

Het komt geregeld voor dat subs WEL onder de juiste IMDb ID zijn geüpload, maar dat die toch niet in het seizoenenlijstje te zien zijn. Sowieso is er nogal eens geharrewar met serielijstjes. Kort gezegd is dit het gevolg van haperende linking tussen IMDb gegevens en het OpenSubtitles systeem en het parsen ervan. in de meeste gevallen is het een kwestie van tijd en komt het vanzelf goed (cache refresh). Soms moet er handmatig een corrigerend tikje worden uitgedeeld.

In dit geval (drie dagen later...) zie ik het lijstje en lijkt het allemaal in orde te zijn nu. Ja, toch?

En nee, er is geen dedicated topic voor dit soort dingen. Voor de volgende keer kun je het (na even wachten) gewoon weer zo doen. Via het forum (zoals hier nu) is het makkelijkste/duidelijkste i.v.m. links, tekstopmaak etc.

Brown-Eyes
Posts: 22
Joined: Wed Mar 06, 2019 1:04 pm

Re: Eigenaardige fout in dit serie-overzicht

Tue Feb 23, 2021 4:12 pm

Ik reageer af en toe niet zo snel...

Ik zie inderdaad dat het er nu wel allemaal staat. Ik kom dit regelmatig tegen. Zojuist moest ik ondertitels verwijderen omdat die al gepost waren maar niet zichtbaar in het serie-overzicht.

Ik heb er hier bijvoorbeeld nog eentje: https://www.opensubtitles.org/en/ssearc ... ovie-31073 La Piovra.
Alle afleveringen van alle talen van seizoen 2 t/m 10 zijn leeg. Ik kijk op deze manier om te kijken of ik nog iets heb liggen wat ik kan posten. Dubbel werk is natuurlijk onnodig (als later blijkt dat de afleveringen er toch op staan bedoel ik)...

Is het dan de bedoeling om de IMDB-update link te gebruiken en een paar dagen te wachten?

User avatar
SmallBrother
Site Admin
Posts: 3270
Joined: Sun Mar 04, 2012 12:59 pm
Location: Somewhere on this globe

Re: Eigenaardige fout in dit serie-overzicht

Tue Feb 23, 2021 4:45 pm

Brown-Eyes wrote:Zojuist moest ik ondertitels verwijderen omdat die al gepost waren maar niet zichtbaar in het serie-overzicht. (...) Ik kijk op deze manier om te kijken of ik nog iets heb liggen wat ik kan posten. Dubbel werk is natuurlijk onnodig (als later blijkt dat de afleveringen er toch op staan bedoel ik)...

Dat is een bijkomend probleem. Het OS systeem checkt op exacte duplicaten, maar alleen als die onder dezelfde IMDb ID vallen. Staat een ondertitel dus verkeerd, om wat voor reden dan ook, dan wordt een eventuele duplicaat NIET gespot.

Ook verwachten we van onze users dat ze duplicaten voorkomen of niet-duplicaten juist uploaden. Maar daarvoor geldt hetzelfde: als een ondertitel verkeerd staat, tja, dan houdt het op...

Brown-Eyes wrote:Ik heb er hier bijvoorbeeld nog eentje: https://www.opensubtitles.org/en/ssearc ... ovie-31073 La Piovra. Alle afleveringen van alle talen van seizoen 2 t/m 10 zijn leeg.

Ja, maar is dat niet simpelweg omdat er daarvoor geen subs zijn?

Brown-Eyes wrote:Is het dan de bedoeling om de IMDB-update link te gebruiken en een paar dagen te wachten?

Huh? Heb jij ook een IMDb update linkje? Ik dacht dat alleen admins dat hadden... Ah, zo leer je nog eens wat van de basics, na bijna een decennium :lol:

Anyway, die IMDb update die haalt opnieuw data van IMDb af om ze te gebruiken op Opensubtitles. Dus bijvoorbeeld als nummering is veranderd, of bijvoorbeeld afl. S04E13 heeft opeens een titel gekregen, het jaartal ontbreekt, er zijn nieuwe afleveringen bijgekomen, etc. Kortom, als weergave op OS niet overeenkomt met de gegevens op IMDb. Normaliter gaat dan vanzelf, ook al is dit niet real-time (er is sprake van vertraging als gevolg van cache). Maar soms gaat het NIET vanzelf (of heb je gewoon zin in een beetje speed-up om ) en dan is die IMDb update vaak een remedie. Niet altijd, en dan is er echt iets mis, en moet de afdeling WTF zich er handmatig mee gaan bemoeien.

Brown-Eyes
Posts: 22
Joined: Wed Mar 06, 2019 1:04 pm

Re: Eigenaardige fout in dit serie-overzicht

Tue Feb 23, 2021 5:58 pm

Ik heb een 'uncache' en een IMDB-update link.

Ik had een paar Dicte seizoen 1 erop gezet, maar nadien bleek dat die er al op stonden. Die staan/stonden echter niet in het overzicht :? (anders ga ik er ook niet mee aan de gang natuurlijk). Na het uploaden zag ik ze pas staan, en heb ik ze meteen weer verwijderd. Bij La Piovra zie ik alleen enkele talen staan als ik expliciet zoek op IMDB-nummer, maar ja, dat is lastig :| Alleen seizoen 1 is gevuld met talen.

edit:
ehm, uncache geeft me vreemde resultaten, en als ik op de pagina blijf verandert er steeds iets. Het husselt seizoenen door elkaar en ik kom weer op andere links uit.

User avatar
SmallBrother
Site Admin
Posts: 3270
Joined: Sun Mar 04, 2012 12:59 pm
Location: Somewhere on this globe

Re: Eigenaardige fout in dit serie-overzicht

Wed Feb 24, 2021 10:15 am

Brown-Eyes wrote:Bij La Piovra zie ik alleen enkele talen staan als ik expliciet zoek op IMDB-nummer, maar ja, dat is lastig :| Alleen seizoen 1 is gevuld met talen.

Ja, ik snap het, dat is niet heel erg handig...
Heb jij voor mij een voorbeeldje van subs die WEL via de IMDb ID te vinden zijn, maar NIET in het lijstje staan? Iets uit seizoen 2 of later, maar dan NIET subs die onderaan bij "unclassified episodes" staan.

Brown-Eyes wrote:uncache geeft me vreemde resultaten, en als ik op de pagina blijf verandert er steeds iets. Het husselt seizoenen door elkaar en ik kom weer op andere links uit.

Uncache zou ongeveer hetzelfde moeten doen: parsed output uit de cache verwijderen en dan de volgende keer als het wordt opgevraagd wordt het vers geparsed en opnieuw in de cache gestopt. Althans, dat is de theorie. Om eerlijk te zijn, heb ik dat nog nooit iets (goeds) zien doen.

Brown-Eyes
Posts: 22
Joined: Wed Mar 06, 2019 1:04 pm

Re: Eigenaardige fout in dit serie-overzicht

Wed Feb 24, 2021 11:48 am

Een voorbeeld, iets wat ik eigenlijk al vreemd vond, is Dicte:
https://www.opensubtitles.org/en/ssearc ... vie-184601
Deze pagina is bij mij leeg, op één na, namelijk S02E08 Mål og Midler - del 2, maar als ik bijvoorbeeld
https://www.imdb.com/title/tt5876228/ neem, S03E02 ofwel 5876228, dan kom ik op
https://www.opensubtitles.org/en/search ... id-5876228
en deze pagina heeft bij mij 7 ondertitels. Als ik vanuit deze pagina naar 'all subs for this TV Series' klik, kom ik op link
https://www.opensubtitles.org/en/ssearc ... vie-376974
en op deze pagina staan wel 100 ondertitels.

Bij La Piovra is het een stuk minder. Overzicht middels zoekvenster hoofdpagina:
https://www.opensubtitles.org/en/ssearc ... ovie-31073
neem ik willekeurige aflevering S03E01: https://www.imdb.com/title/tt2142306/ ofwel 2142306, dan kom ik op
https://www.opensubtitles.org/en/search ... id-2142306 met 8 ondertitels, de link naar 'all subs for this TV Series' komt echter weer op 31073 uit, dus dat is dezelfde pagina als de eerste.

Ik kom ook vaak op een lege pagina uit als ik op een 'seizoen x'-link klik, ondanks dat de serie-pagina aangeeft dat er een aantal ondertitels aanwezig zijn.

Als zo'n pagina leeg is kijk ik eigenlijk niet verder, als ik ondertitels erbij post komen ze nadien wel in het serie-overzicht. Maar ja, als ik het niet zo makkelijk kan vinden, dan kunnen anderen dat waarschijnlijk ook niet. Ik vertrouw op de gegevens van de zoekopdracht van de hoofdpagina. Bij losse films zoek ik wel vaak op IMDB-nummer, maar voor series of afleveringen niet.

User avatar
SmallBrother
Site Admin
Posts: 3270
Joined: Sun Mar 04, 2012 12:59 pm
Location: Somewhere on this globe

Re: Eigenaardige fout in dit serie-overzicht

Thu Feb 25, 2021 3:23 pm

Wat er hier aan de hand is, is dat IMDb TWEE ID's heeft voor dezelfde serie.

Kijk eens naar deze twee links, voor Dicte:
1. https://www.opensubtitles.org/en/ssearc ... vie-376974
2. https://www.opensubtitles.org/en/ssearc ... vie-184601
Same same but different, want:

Op die pagina's heb je bovenaan, onder "movie details", een IMDb icoontje. Als je daarop klikt, kom je op de betreffende IMDb pagina van die serie uit. Maaaaaar...
1. De IMDb link op de eerste pagina (idmovie-376974) is de link
https://www.imdb.com/title/tt2025899/ en die komt uit op https://www.imdb.com/title/tt2025899/
2. De IMDb link op de tweede pagina (idmovie-184601) is de link
https://www.imdb.com/title/tt3949838/ en die komt óók uit op https://www.imdb.com/title/tt2025899/
Die laatste is dus een redirect van/door IMDb van een oude ID naar een nieuwe. Daar komt het gelul dus vandaan.

Ik heb dit al eerder gezien en toen opgelost door handmatig wat te goochelen met IMDb ID en parse tv. Maar dat waren vier subs, geen honderd. Weet dus niet zo goed wat ik hiermee moet.

Brown-Eyes
Posts: 22
Joined: Wed Mar 06, 2019 1:04 pm

Re: Eigenaardige fout in dit serie-overzicht

Sat Feb 27, 2021 3:12 pm

Dus je typt 'Dicte' in het zoekveld, klikt op de Dicte-pictogram, gaat naar bijna lege db 1, klikt op die pagina op de IMDB link van de serie, komt op het nummer van db 2 uit. Laat ik nou net díe link gebruiken (IMDB-nummer) voor de upload (en dus op de 2e db belanden)... :|

Mogelijk zijn er wel meer van dit soort dubbele pagina's. Ik was ooit databasebeheerder, je werd doodgegooid met dit soort dingetjes...

Ik stel voor om beide db's (oude en nieuwe nr) zichtbaar te maken bij een zoekopdracht.

Maar goed, als ik het tegenkom, negeren of toch melden?

User avatar
SmallBrother
Site Admin
Posts: 3270
Joined: Sun Mar 04, 2012 12:59 pm
Location: Somewhere on this globe

Re: Eigenaardige fout in dit serie-overzicht

Sat Feb 27, 2021 8:54 pm

Brown-Eyes wrote:Dus je typt 'Dicte' in het zoekveld, klikt op de Dicte-pictogram, gaat naar bijna lege db 1, klikt op die pagina op de IMDB link van de serie, komt op het nummer van db 2 uit. Laat ik nou net díe link gebruiken (IMDB-nummer) voor de upload (en dus op de 2e db belanden)... :|
Eeeeeh... ja. Althans, DENK IK. Want die verschillende IMDb ID's betreffen de 'generic' serie ID. En dus NIET verrschillende EPISODE ID's. Of eeeeeh, heb ik het mis?

Brown-Eyes wrote:Mogelijk zijn er wel meer van dit soort dubbele pagina's. Ik was ooit databasebeheerder, je werd doodgegooid met dit soort dingetjes...
Ongetwijfeld :(
En ja, "LEFT JOIN" - oh boy, haaaaat. Diepe en intense haat. :mrgreen:

Brown-Eyes wrote:Ik stel voor om beide db's (oude en nieuwe nr) zichtbaar te maken bij een zoekopdracht.
Helaas ga ik niet over de db's ;-) En afgezien daarvan zou het natuurlijk beter zijn om die op db level te mergen i.p.v.op output level.

Brown-Eyes wrote:Maar goed, als ik het tegenkom, negeren of toch melden?

Melden prima. Of graag zelfs. Maar verwacht a.u.b. geen oplossing, behalve misschien een keer een kleine handmatige fix... Het punt is ook een beetje dat achter de schermen (al jaren) alle focus ligt op de nieuwe site (~.com) en dat op .org alleen acute problemen (malfunctions) worden opgelost...

Return to “Nederlands”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest