Forum rules
Under no circumstances is spamming or advertising of any kind allowed. Do not post any abusive, obscene, vulgar, slanderous, hateful, threatening, sexually-orientated or any other material that may violate others security. Profanity or any kind of insolent behavior to other members (regardless of rank) will not be tolerated. Remember, what you don’t find offensive can be offensive to other members. Please treat each other with the kind of reverence you’d expect from other members.
Failure to comply with any of the above will result in users being banned without notice. If any further details are needed, contact: “The team” using the link at the bottom of the forum page. Thank you.
meitzi
Posts: 3
Joined: Mon Aug 12, 2013 1:35 pm

Tekstityksen apuohjelmia (Linux)

Mon Aug 12, 2013 4:15 pm

Siitä on jo "hetki" aikaa kun olen viimeksi kääntänyt mitään, leffoja, sarjoja, softaa tai yhtikäs mitään, joten kaikki työkalut on luonnollisesti kadoksissa. Muistikuvani mukaan oli kuitenkin joku plugin vlc:hen, jolla leffojen kääntäminen onnistui, mutten löydä kyllä sellaistakaan, joten saatan olla väärässä.

Onkos muita kääntäjiä, jotka toimivat linux-ympäristössä (koko talosta ei löydy enää nykyisin yhtään winkulaa), ja onkos tällaisesta haaveileminenkin turhaa, ja tutkailu siirtää kohti winellä pyöriviä windowsin sovelluksia, josko niitäkään saa toimimaan.

Ainiin, ja kiva löytää harrastus uudelleen.

meitzi
Posts: 3
Joined: Mon Aug 12, 2013 1:35 pm

Re: Tekstityksen apuohjelmia (Linux)

Tue Aug 13, 2013 2:14 am

Itselleni vastailen.
Pari löysin. Gaupol ja gnome-subtitle
Gaupolissa ei videonäkymä ole samassa liittymässä, siitä niin iso miinus etten jatkanut sillä. Hyvää siinä olisi ollut kahden rivin näkymä, jolloin orggis on siinä vasemmassa ja käännös oikeassa.

gnome-subtitlessä olemassaolevat tekstit korvataan käännöksellä, mutta se ei haittaa minua, koska mulla on aina paussi päällä kun kirjoitan ja näen enkkusubin siitä videoruudustakin.

gaupolin asennus ubuntupohjaisissa terminaalissa

Code: Select all

sudo apt-get install gaupol


gnome-subtitlen asennus
sudo apt-get install gnome-subtitles


Seuraavaan käännöstyöhön otan tehokkaamman koneen ja testaan Subtitle Editorin
subtitle editorin asennus:

Code: Select all

sudo apt-get install subtitleeditor

Return to “Suomalaisten tekstitysfoorumi”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests