Forum rules
Under no circumstances is spamming or advertising of any kind allowed. Do not post any abusive, obscene, vulgar, slanderous, hateful, threatening, sexually-orientated or any other material that may violate others security. Profanity or any kind of insolent behavior to other members (regardless of rank) will not be tolerated. Remember, what you don’t find offensive can be offensive to other members. Please treat each other with the kind of reverence you’d expect from other members.
Failure to comply with any of the above will result in users being banned without notice. If any further details are needed, contact: “The team” using the link at the bottom of the forum page. Thank you.
fredikeaa
Posts: 2
Joined: Sun Oct 29, 2017 9:51 am

Hibás felirat törlése

Sun Oct 29, 2017 10:25 am

Ha ki akarom törölni Anonymus által feltöltött guglis feliratokat ezt hogy tudom megtenni? Vagy ez csak admin jogosultág?

User avatar
SmallBrother
Site Admin
Posts: 3299
Joined: Sun Mar 04, 2012 12:59 pm
Location: Somewhere on this globe

Re: Hibás felirat törlése

Sun Oct 29, 2017 1:43 pm

Sorry, my Hungarian is a bit limited, so in English:

Only an admin can do that.
You can use the report form (use the link "Módosítom!")
See viewtopic.php?f=1&t=2595 (the red 13)
An admin will have to approve these reports first, so it can take some time.

fredikeaa
Posts: 2
Joined: Sun Oct 29, 2017 9:51 am

Re: Hibás felirat törlése

Sun Oct 29, 2017 1:51 pm

Thank you for your reply. I understand. Have a nice day

gaboca73
Posts: 1
Joined: Fri Nov 08, 2019 12:54 pm

Re: Hibás felirat törlése

Fri Nov 08, 2019 1:05 pm

Kedves Admin!

Egy gondmare felhasználó sorra tölti fel mások fordításait. Ez ügyben lehetne tenni valamit? Kicsit sportszerűtlen a dolog.

Köszönettel

User avatar
Verdike
Subtitles Admin
Posts: 35
Joined: Thu Dec 19, 2019 12:38 am
Contact: Facebook

Re: Hibás felirat törlése

Sun Dec 22, 2019 12:51 pm

Kedves gaboca73!

Belenéztem néhány feliratába és technikailag nézve nem ugyanazokat a feliratokat tölti fel, még úgy is, hogy az időzítés ezredmásodpercre egyezik. Van amikor valóban minimális a különbség, de tény, hogy ezek akár javításoknak is tekinthetők, vagyis egyrészt javítanak némileg a felirat minőségén, másrészt sokat vagy keveset, de foglalkozott velük. Ennek ellenére én is kicsit sportszerűtlennek tartom a dolgot.

Nekem három lehetőségem van:
1. Törlöm a feliratot „Duplicate” indokkal, de - a fent említett okok miatt - bizonyos mértékig ez sem éppen sportszerű.
2, Meghagyom a feliratot, úgy ahogy van.
3. Törlöm gondmare feltöltését és a javított, vagy ha úgy tetszik „javított” feliratát átteszem az eredeti felirat feltöltőjéhez, amennyiben utóbbi ebbe beleegyezik. Elvileg odaírhatok a felirat végére még egy sort, arra utalva hogy javította vagy gondozta xyz, bár személyes véleményem szerint annyi munkája azért nincs a feliratokban, hogy neve említést érdemeljen. (Legalábbis azokban, amelyeket átnéztem).

Bár számomra több munkával jár, én a harmadikra tippelnék. így a javítások „biztonságosan megmaradnak és felhasználhatóak, ha szükség lenne rá.”
Persze, azok, akik feliratokkal dolgoznak, tudják, hogy nincs olyan felirat a világon, amelyen ne lehetne kisebb-nagyobb javításokat eszközölni, optimizálni. Ugyanakkor azok, akik beleölnek több napos, több hetes munkát egy ilyen felirat elkészítésébe nem ujjonganak, ha más belenyúl a munkájukba, még akkor sem ha ezt jó szándékkal teszi, saját örömére, és főleg azért nem, hogy az illető is feltölthessen néhány feliratot.

Tehát elég bonyolult ügy, de mivel én is hasonló cipőben járok, inkább a fordítók/feliratkészítők pártján állok, a döntéshozatalban hajlamos vagyok elsősorban rájuk hallgatni. Hacsak nincs rá külön kérés, gondmarea korábbi feliratait nem bántanám (időhiány miatt), viszont kicsit jobban figyelek majd azokra, amelyeket ezután tölt fel. Olyan megoldást szeretnék, amely mindenkinek megfelel: fordítónak/feliratkészítőnek, a letöltőnek/felhasználónak és persze a javítónak, a feliratot gondozónak is. Ebben a prioritási sorrendben.
Last edited by Verdike on Thu Jan 02, 2020 3:30 am, edited 2 times in total.

Motayika
Posts: 5
Joined: Wed Nov 13, 2019 11:24 pm

Re: Hibás felirat törlése

Tue Dec 31, 2019 3:10 pm

Kedves Amin!
Mi a teendő, ha valaki rossz feliratnak jelöli az egyik feliratomat minden magyarázat nélkül? A 8x10 Tasweer című feliratomat három éve megjelölte egy ismailgabere nevű felhasználó, aki csak ezért, erre az egy napra regisztrált az oldalára. Magyarázatot nem fűzött hozzá. Azóta többen letöltötték, és nem reklamáltak semmiért. A narancssárga csík örökre ott marad? Ezt bárki megteheti bárkivel magyarázat nélkül, örökre rossznak minősítve egy feliratot?

User avatar
Verdike
Subtitles Admin
Posts: 35
Joined: Thu Dec 19, 2019 12:38 am
Contact: Facebook

Re: Hibás felirat törlése

Thu Jan 02, 2020 3:27 am

Azt kell tenni, amit éppen megtettél: írni az adminnak. Régebb én is elég sokat írogattam az adminoknak, mert tévedésből vagy rosszhiszeműségből „bepirosozták” a feliratomat. A legtöbb esetben sikerült is kiszedetnem a jelzést. Tehát a csík nem feltétlenül marad ott örökre. És az sem valós, hogy ezt bárki bárkivel megteheti. Voltak itt az openen olyan userek, akik sportot űztek a hibás jelzések és alaptalan leértékelések osztogatásából, amíg le nem tiltották őket. Persze bármikor visszajöhet egy másik felhasználónévvel, de ha tovább trollkodik, akkor jön az újabb letiltás. Előbb-utóbb megunja :)
Amúgy megnéztem a feliratodat, egyeztettem az angollal és jónak tűnik. Ki is szedtem a „hibás” jelzést.
BUÉK!

Motayika
Posts: 5
Joined: Wed Nov 13, 2019 11:24 pm

Re: Hibás felirat törlése

Sat Jan 04, 2020 3:09 pm

Köszönöm szépen.

Return to “Magyar”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest