Forum rules
Under no circumstances is spamming or advertising of any kind allowed. Do not post any abusive, obscene, vulgar, slanderous, hateful, threatening, sexually-orientated or any other material that may violate others security. Profanity or any kind of insolent behavior to other members (regardless of rank) will not be tolerated. Remember, what you don’t find offensive can be offensive to other members. Please treat each other with the kind of reverence you’d expect from other members.
Failure to comply with any of the above will result in users being banned without notice. If any further details are needed, contact: “The team” using the link at the bottom of the forum page. Thank you.
User avatar
Verdike
Subtitles Admin
Posts: 40
Joined: Thu Dec 19, 2019 12:38 am
Contact: Facebook

IGÉNYELT FELIRATOK - Adjunk értelmet neki!

Tue Nov 02, 2021 9:46 pm

Az OS oldalának bal alsó sarkában ott foglalja a helyet az Igényelt feliratok listája, nem nagyon figyelünk rá, erősen kétlem, hogy fordítótársaim rendszeren innen válogatnának, amikor eldöntik, hogy melyik filmhez készítsenek feliratot. Akad ugyan néhány felhasználó, aki több-kevesebb reménnyel itt is jelzi óhaját egy-egy felirat elkészítésére, bár nyilvánvaló, hogy elég ritkán teljesülnek a kérések, inkább a véletlen egybeesésnek köszönhető, hogy egy-egy óhaj teljesül, és az adott filmcím eltűnik a listáról.
Ezen szeretnék változtatni, kicsivel több értelmet és esélyt adni a feliratigénylésnek.
Egyelőre csak ötletelek, és szívesen fogadom mások véleményét is.
Az alábbiakban vázolt elképzelésemben található számjegyek, illetve dőlt részek nem véglegesek, ez csak egy terv.
Szóval:
Részemről kivitelezhetőnek tűnik, hogy rendszeresen, mondjuk 3 havonta a legtöbb igényléssel rendelkező, értsd, a lista tetején található kérést teljesítsem. Tudom, hogy az érkező filmmennyiséghez képest a háromhavonta teljesített 1 kérés édeskevés, de még így is több, mint semmi. Persze, amennyiben több fordító is csatlakozik, társul a projekthez, akár kéthavonta, vagy miért ne, havonta is törölhetünk egy-egy kérést a listáról. Vagy ki tudja?
A kizárólag igénylési célból történő regisztrálást elkerülendő csak az 1-2 évnél régebb regisztrált felhasználók igényeit vennénk figyelembe. A vadiúj/viszonylag új (jelen esetben 2020-2021-es) filmeket kizárnám, hisz ezeknél még ott a remény, hogy a DVD-kiadással jön a SubRip is.
Igen, tudom, lesz olyan film/műfaj/stb. amin ezzel a próbálkozással sem tudunk segíteni, de nem is rontunk a meglévő esélyein. :)
Ennyi lenne, jöhetnek további ötletek, javaslatok, elképzelések, esetleg társulási szándék jelzése, melyeket előre is köszönök.

Return to “Magyar”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest