velmi dlho som vahal ci to sem vobec napisem, ale nakoniec som sa rozhodol ze ano, chcem aby pravda vysla von a aj vy ste vedeli co sa priblizne deje, pripadne sa podelili o svoj nazor a skusenosti.
Kedze mam zopar kamosov, ktori rozmyslaju tak ako ja, a chcu pomoct opensubtitles.org - tak sosnu titulky z titulky.com a supnu ich sem (v titulkoch nic nezmenia, dokonca este do popisu napisu, kto to prelozil a pod). Problem je ale v tom, ze majitelom/adminom titulky.com sa taketo chovanie nepacilo. Preto prednedavnom zaviedli opatovnu registraciu, resp. clovek musi byt prihlaseny, aby mohol sosat nove titulky. Par kont bolo zablokovanych. Najnovsie robia to, ze titulky sa daju stiahnut, ale v ZIPe je vzdy iny titulok a urcite nie k tomu filmu, co by clovek ocakaval.
Ako keby toho nebolo dost, tak mazu komentare vo fore, alebo k titulkam. Len tak pre zabavu skuste pouzit vo fore, alebo v komentaroch slovo opensubtitles.org
Je to naozaj "zabavne". Na jednej strane chapem, ze nechcu aby uzivatelia isli inde, ale takto to naozaj nezabezpecia - svojim arogantnym spravanim. Uvidime ako to zvladne novy admin DJRiky, ale predpokladam ze s tym nic nenarobi, lebo je "len" admin - kazdopadne nebude to mat lahke.
Moj nazor na "kradnutie" titulkov je takyto: Predpokladam, ze prekladatelia prekladaju titulky pre vsetkych, pre tych co to pozeraju a hlavne preto, aby sa tie titulky co najviac rozsirili, kedze (dufam) ze to robia bezodplatne. Cize urcite treba zachovat ich kredity v titulkoch a nemazat ich. Ide o urcitu prestiz - aby ich "uzivatelia" spoznali (aha, ten a ten, ten robi fakt super titulky), vela krat dostanu aj na mail pochvalu a myslim, ze toto im dava energiu aby v tom pokracovali. Kazdopadne, existuju ludia (M@rty a pod), ktori s tymto nesuhlasia a robia vsetko mozne, aby sa "nekradli" titulky z titulky.com - mazu komentare, mazu konta, blokuju stahovanie, falsuju subory, zamedzuju novej registracii, pouzivaju black list IP a pod. Co bude dalej ?
Na zaver by som doplnil, moj komentar na titulky.com
tu je jeho originalne znenie:
Tento prispevok tu nebude dlho, takze, kto ho precita, by ho mal skopirovat a poslat znova, ked tu uz nebude....(stalo sa mi to niekolko krat, ze ho vymazali, tak tento vymazu URCITE) Totiz admini ho velmi rychlo vymazu ? Preco ? Lebo su komunisti. Clovek tu nemoze vyjadrit svoj nazor, a ak ho vyjadri, tak velmi rychlo prispevok zmizne. Predpokladam ze mi zmizne aj konto.
Kazdopadne - nesosajte titulky odtialto a nedavajte ich na jeden nemenovany server (otvorene titulky org), pretoze Vase konto bude zablokovane, takym sposobom, ze ak budete tahat titulky, tak sa vam stiahnu uplne ine. M@rty sa robi ze o nicom nevie, ze uz nie je admin, pozdravujem!!! ...a ostatnych pozdravujem tiez.
Kazdopadne, najlepsie je opustit tento komunisticky server, pretoze to, co sa tu deje nie je fakt normalne.
Tomuto prispevku davam tak hodinu zivota, takze pre istotu si ho skopirujte a ked ho vymazu, tak ho sem dajte znova ...ja uz nebudem moct.