FELIRAT TÖRDELÉSE: LEÍRÁS

Magyar nyelvû feliratok
Forum rules
Under no circumstances is spamming or advertising of any kind allowed. Do not post any abusive, obscene, vulgar, slanderous, hateful, threatening, sexually-orientated or any other material that may violate others security. Profanity or any kind of insolent behavior to other members (regardless of rank) will not be tolerated. Remember, what you don’t find offensive can be offensive to other members. Please treat each other with the kind of reverence you’d expect from other members.
Failure to comply with any of the above will result in users being banned without notice. If any further details are needed, contact: “The team” using the link at the bottom of the forum page. Thank you.

FELIRAT TÖRDELÉSE: LEÍRÁS

Postby Omerta » Mon Feb 01, 2010 12:32 am

Telepítsd föl a Subtitle Workshop 2.51-et.

A cél: Ne legyen kétsorosnál több soros feliratsor, ne legyen 1 másodpercnél rövidebb megjelenés, ne legyen feliratsoronként 2*40 karakternél több, ne legyen átfedés.

Na szóval.

1. Beállítod az SW-ben a helyes magyar nyelvi fájlt.
Itt van: http://slista.atw.hu/Hungarian.lng
Bemásolod az SW nyelvi fájljai közé.

2. Beállítod a helyes értékeket, mert az SW alapbeállításai nem jók (Csak egyszer kell, mert megjegyzi)
a. Beállítások/Beállítások/Általános/Speciális: Értékek: 40, 40, 40, 100
b. Szerkesztés/Időzítések/Automatikus Időtartam:
Értékek: 95, 50, 50, A rádiógomboknál pötty a 2.-ra és a 4.-re.
c. Szerkesztés/Szövegek/Sorok Felosztása: Automatikus időtartam használatára pipa
d. Kezdőlapon baloldalt válaszd ki az első legördülőből az ANSI karaktertáblát, és a harmadikből az Espanol Ortografiát (valamiért ezzel működnek jól a karakterek)
e. Eszközök/Információ és hibák/Információ és hibák/Beállítások/Speciális: jobboldalt értékek: 6000, 965, 41
f. Szerkesztés/Időzítések/Időtartam korlátozások:
Értékek: 6000, 1000

3. Tördelés:

a. Először megnézed, hogy mi a helyzet a felirattal:
CTRL+I: Itt látod a túl hosszú sorokat, túl rövid, vagy túl hosszú megjelenési időket, átfedéseket. Egyelőre NEM javítunk.
b. Automata tördelés: Ez megoldja a hibák 50-90 %-át általában: Mindent kijelöl CTRL+A, majd CTRL+E
c. Automata időtartamok: Mindent kijelöl CTRL+A, Automatikus időtartam: SHFT+CTRL+R, Időtartam korlátozások: CTRL+L
d. Most már javíthatunk: CTRL+I --> Hibák javítása
e. Ami fennmaradt, az már kézi munka (az eddigieket kis gyakorlással kb. 10 mp alatt meg tudod csinálni.)

Túl hosszú sor: 5-6000 ms megjelenési idő esetén simán kettéosztod, a SHFT+CTRL+D paranccsal. Ha rövidebb idő áll rendelkezésre, az a legegyszerűbb, ha átfogalmazod. Ha nem akarod, akkor az előtte vagy az utána való sorokkal össze kell vonni (kijelölöd a két sort és CTRl+K), utána a SHFT+CTRL+D-vel újraosztod.

Túl rövid megjelenési idő: a CTRL+K-val összevonod az előtte vagy utána lévő sorral.

Asszem, ennyi:D
Omerta
Moderator

Return to Magyar